Hokke Groenten en Fruit
fotobalk
Onze geschiedenis

Wij zijn van oorsprong de vierde generatie groenten telers. In het jaar 2000 hebben wij het bedrijf overgenomen van de vorige eigenaar. De teelt bestond voornamelijk uit het telen van courgettes (een zware teelt, want courgettes telen betekend 7 dagen per week werken).
Vanaf 2003 werd dit een gecombineerde teelt. In het voorjaar courgettes en in het najaar komkommers. In 2004 zijn we overgestapt op een jaarrond teelt van komkommers.
Na een jaar van privé tegenslag met onze zoon en de nodige milieu-regels die je opgelegd krijgt, zagen wij er geen brood meer in om verder te gaan met de tuinbouw. Op dit moment verkochten wij al een beetje groenten en fruit vanuit onze schuur.
In 2007 hebben wij het glasgedeelte verkocht aan de gemeente Brielle. Op dit moment proberen wij zoveel mogelijk nog zelf groenten te verbouwen in de volle grond om U als klant een zo vers mogelijk product aan te kunnen bieden.


Hoe is het gekomen zoals we nu zijn?


In 2003 hebben wij als groentebedrijf meegedaan aan Kom in de kas. Tijdens die dag kon er geproefd worden van de producten die op dat moment geteeld werden en toen werd regelmatig de vraag gesteld: Kunnen wij deze producten ook bij U aan huis kopen?. JA! hebben wij gezegd. En zo is het begonnen met een klein tafeltje waar een doos courgettes en een doos komkommers op stond. En de klanten vroegen naar steeds meer artikelen. Zo zijn wij steeds verder gegroeid. In augustus 2004 hebben wij de andere schuur een beetje verbouwd om er een winkel in te maken om een iets breder assortiment aan te bieden. Dat liep zo goed dat we ons assortiment groter maakten, maar dat de winkel te klein werd. In december 2007 hebben we de winkel groter gemaakt en ook langzaamaan is het assortiment weer groter geworden tot zoals het nu is.
De producten die wij verkopen proberen wij zoveel mogelijk bij collega-tuinders in te kopen. Dus zo vers mogelijk, maar ook wij (zijn mensen en) maken wel eens een miskoop. Maar vertel ons dat! Onze spreuk: Bent U niet tevreden over een van onze producten, blijf dan niet kwaad weg, maar kom alstublieft boos terug. Dan zoeken we samen naar een oplossing.


Wij hopen U graag eens te ontmoeten in onze winkel!


Dick en Margriet Hokke

Landsweg 3a aardbei 3237 KG Vierpolders aardbei 0181-323712
KvK Rotterdam: 24365219
Deze website maakt gebruik van cookie's. Lees hier wat dit voor U kan betekenen.